Mielieji, ar jau turite granolos?Mielieji, ar jau turite granolos?

Mielieji, ar jau turite granolos?

Tokio klausimo sulaukiame pelnytai, mat šis produktas mikliai dingsta iš studijos lentynų. Granolą skrudiname nedideliais kiekiais, o gerbėjų per keletą metų susidariusi nemenka eilutė. Anąsyk rašėme, kaip ji gaminama. Ši žinutė apie naujus skonius ir kitus dūšiai mielus pagražinimus.

Taigi nuo šiandien. Na gerai, nuo vakar:

- granola su uogomis, kur Lietuvoje užauginti avižiniai dribsniai skrudinami kartu su džiovintomis spanguolėmis, vyšniomis bei braškėmis, saulėgrąžomis ir žiupsneliu cinamono;

- granola su sėklomis, kur minėti skrudinti avižiniai dribsniai pagardinti moliūgų sėklomis, saulėgrąžomis ir sezamais;

- granola su riešutais ir uogomis, kur kartu su avižiniais dribsniais skrunda džiovintos spanguolės, razinos, lazdyno riešutai, migdolai ir cinamonas.

Medutis ir alyvuogių aliejus - būtini ingredientai skrudinant granolą.